Nieuws.

Topprestatie in een onvoorspelbare tijd

In de wereld van een Pandemie, wordt in het nieuws ook gesproken over de rol van werkgevers en uitzendbureaus.

Het is een veel gebruikt woord in deze coronacrisis: veerkracht. Het vermogen om met rampen, tegenslagen en veranderingen om te gaan. Dat geldt voor mensen, bedrijven en voor de samenleving als geheel.
Als er één sector is waar een groot beroep is gedaan op de veerkracht van mensen en bedrijven, dan is het wel de uitzendbranche. Bijna 100.000 uitzendkrachten verloren in het voorjaar als eerste hun baan en uitzendondernemers zagen een krimp in de markt van meer dan 25%.

Het is de veerkracht van diezelfde uitzendkrachten en uitzendondernemers waardoor het beeld eind 2020 volstrekt anders is. Snel de bakens verzetten en inspelen op de kansen die de arbeidsmarkt biedt. De krimp in de uitzendbranche is inmiddels nagenoeg verdwenen, de branche is terug op het punt waar het voor de coronacrisis stond. Het herstel heeft misschien niet de scherpe V-vorm, maar veerkrachtig is het zeker.

Want als we door de cijfers heen kijken zien we dat er begin 2021 inmiddels weer 70.000 uitzendkrachten extra aan het werk zijn. Die zijn razendsnel van-werk-naar-werk gegaan met hulp van uitzenders. Van krimpende of gesloten sectoren naar kansrijke banen en beroepen. Daar wordt niet maanden over gesproken, dat is in een paar maanden geregeld.

Zonder deze uitzendkrachten zou de GGD niet kunnen opschalen voor het bron- en contactonderzoek of het vaccinatieprogramma. Dat gaat alleen al om meer dan 10.000 extra uitzendbanen. Zonder de extra inzet van uitzendkrachten zouden de supermarkten, de bezorging, de contactcenters niet hebben kunnen meebewegen.

Over veerkracht gesproken. Een topprestatie van al die uitzendkrachten die hebben laten zien wat veerkracht in de praktijk betekent.

Meer  nieuws ...